За мен е изключителна чест! Това написа най-българската изпълнителка Лили Иванова

...
За мен е изключителна чест! Това написа най-българската изпълнителка Лили Иванова
Коментари Харесай

Лили Иванова за присъденото ѝ звание почетен гражданин на Варна: За мен е изключителна чест!

За мен е изключителна чест!

 

Това написа най-българската изпълнителка Лили Иванова след удостояването си със званието “Почетен жител на Варна ”.

  

Уважаеми поданици на гр. Варна, благодаря Ви! Благодаря на господин Иван Портних - Кмет на гр. Варна, на господин Тодор Балабанов - Председател на Общински съвет гр. Варна, на общинската администрация, на господин Филип Александров - ръководител на Инициативния комитет и на цялата варненска общност за уважението, отношението!, написа още огромната българка.

 

Екипът на поп примата разгласява и фотоси на златно-синия медал, както и на грамотата с подписа на кмета на града.

 

Лили Иванова е отличена за изключителния й принос към българската известна музика, високи професионализъм и вокално майсторство, излиза наяве от документа.

 

Предложението за оценката на Лили Иванова е пристигнало от Фен клуба на Лили Иванова във Варна и особено от господин Филип Александров.

 

Както е известно, през 1956 година Лили Иванова стартира да учи в Медицинския колеж за медицински сестри и акушерки във Варна, приключва го, живее на квартира против тогавашното кино „ Република “, където за първи път чува осъществявания на Ирина Чмихова, от която взима шлагера " Камино ". По-късно, станала към този момент звезда, Лили Иванова записва песента " Морското момиче Варна " на Димитър Вълчев, която става емблематична за нейния репертоар през 80-те години.

 

В последните години Лили Иванова не пропуща да изнася във Варна концерти, които радват многочислената й аудитория.

 

На 15 юни тя гостува в Летния спектакъл в границите на тазгодишното си национално турне. Лили и музикантите от LI Orchestra и трио LaTiDa бяха обсипани с цветя и дълги овации, съпроводени с апели за още и още осъществявания. Голямата певица, раздавайки гений и страст,  обеща на феновете си да се видят още веднъж, в случай че са удовлетворени, и естествено получи настойчиви предложения от признателните фенове. Затова Лили Иванова ще се върне през есента във Варна и ще им се поклони за следващ път на 28 ноември, когато концертът й ще е в Двореца на културата и спорта.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР